اقدامات ضمن حجامت

ضمن حجامت

1ـ بیمار معمولاً مانند هر حجامت شونده چهار زانو(متربع) می‌نشیند، آیه‌الکرسی را به خصوص در روزهای چهارشنبه و در غیر از اوقات عادی و ارجح با افزودن روحیة و دعا و تشویق شروع می‌نماید.

2ـ گرچه بهتر است بیمار در حال حجامت ضعف و عصبانیت نداشته باشد ولی عجیب است که در افراد با حالت عصبی که به این عمل مستحبّ می‌نشینند بعد از آن احساس سبکی جسمی و راحتی روانی و عصبی می‌نمایند[7].

3ـ در صورت ضعف یا حالت شوک بعد از حجامت حتی گذاشتن یک قاشق عسل در دهان ضعف را جبران می‌کند. در صورت نبودن عسل آب مفید واقع می‌شود خوابیدن به پهلوی راست و کنترل فشار خون و حال عمومی بعد از ده تا بیست دقیقه حال بیمار را بهبود می‌دهد. برای تسریع در بازگشت بهتر است بیمار را روی تخت در حالت خوابیده و نشسته کمی ماساژ داد.

4ـ باید توجه داشت حالت شوک موّقت ارتباطی با میزان خون ندارد بلکه برخی ازبیماران بادیدن خون و حجامت خشک بدون خونگیری این‌حالت نوروژنیک را از خودنشان می دهند که همة موارد آن قابل برگشت است.

5ـ اکثر پزشکان متخصّص قلب بعد از سکته قلبی بیمارانشان اظهار کرده‌اند که اگر بیمار قبلاً حجامت نکرده بود ممکن بود در اثر سکته قلبی عادی جان خود را از دست بدهد[8].

6ـ زمان بادکش تقریباً بین سه تا پنج دقیقه بر حسب نرمی یا خشونت پوست است.

در حجامتهای کوتاهتر و متعددتر خون بیشتری ممکن است گرفته شود و معمولاً سه تا پنج بادکش انجام می‌شود.

7ـ حداکثر عمق زخم در حدود پایان درم است و به زیر جلد نمی‌رسد.

خراشها در جهت درماتوم(خطوط پوستی) باید باشد که آسیب کمتری به بافتها وارد آورد و جهت حجامت بعدی بسته به نوعی بیمار اثر کمتر می‌گذارد.